Aceasta criza dureroasa este produsa de contractiile musculare dinamice (sau excentrice).
Articulatia scapulo-claviculo-humerala, adica articulatia umarului este o structura foarte solicitata in cursul antrenamentelor de forta.
Accidentarea este o amenintare permanenta chiar sI pentru cel mai precaut dintre sportivi.
Micile traumatisme reprezinta o realitate in existenta fiecaruia dintre noi si mai ales in cazul sportivilor, a caror viata este dominata de o activitate fizica intensa.
Aproximativ 25% dintre accidentari ar putea fi prevenite daca sportivul ar tine cont de cateva aspecte simple.
Refacerea in sport este definita ca fiind restabilirea capacitatii de performanta dupa o sedinta de antrenament sau dupa o competitie.
Supraantrenamentul apare ca urmare a dezechilibrului dintre "cantitatea" de stres la care este supus organismul si capacitatea acestuia de a se adapta.
Factorii care favorizeaza producerea leziunilor musculare sunt eforturile bruste si violente fara o incalzire prealabila, in conditiile unui climat rece si umed.
Genunchii, ca si umerii, sunt incheieturi foarte complexe.
Mai ales daca esti incepator intr-un sport sau orice activitate fizica, sigur te vei lovi de febra musculara si te vei intreba "ce trebuie sa fac?".
Indiferent de cauza ei, o accidentare poate fi un moment de rascruce in viata unui sportiv.
Hidratarea celulara se refera la volumul de fluid din celule. Oamenii de stiinta au aratat ca acest volum de lichid are numerose functii fiziologice.
Multa vreme s-a crezut ca hipertrofia este singurul mecanism adaptativ care conduce la cresterea in masa musculara.
"Sa lasi natura sa te vindece" este unul dintre principiile pe care Hipocrate, parintele medicinii, le lasa ca mostenire umanitatii acum 2500 de ani.
Varehul, care este o simpla si banala alga, are un continut foarte ridicat iod.
Este o realitate ca multi sportivi, amatori sau nu utilizeaza steroizi anabolizanti pentru a obtine o dezvoltare mai rapida si mai eficienta a masei musculare.
Pe langa problemele legate de antrenament, interesul celor mai multi sportivi se indreapta catre suplimentele nutritive.
Este considerata cea mai frecventa boala endocrina si este caracterizat prin anomalii metabolice si prin complicatii pe termen lung.
Oricine a facut macar un antrenament intens cunoaste senzatia de arsura intensa in muschi pe care o simte dupa terminarea efortului, timp de cateva ore.
Este foarte important sa stim exact cum trebuie procedat intr-o situatie anume, fiindca de multe ori o accidentare aparent banala poate provoca o multime de probleme pe viitor.
Durerile de spate sunt frecvent inregistrate atat la cei ce practica un sport, cat si la sedentari.